Velká změna u WhatsAppu. Uživatelům má usnadnit život

Aplikace WhatsApp už dávno neslouží jen k posílání textových zpráv nebo fotek, ale spousta lidí ji běžně používá také na telefonování. Právě proto vývojáři nyní pracují na novém designu, který usnadní ovládání hovorů, upozornil web Mobilizujme.

Aktuálně se testuje speciální horní lišta aplikace, která má sloužit pro snazší ovládání hlasových hovorů. Podle webu WABetaInfo lišta poskytne snadný přístup k tlačítkům ztlumení mikrofonu a ukončení hovoru.

Aktualizovaný horní panel už se objevil v betaverzi v 2.24.10.18 pro Android. Ta je ale zatím dostupná jen pro testery. Hlavní vylepšení má spočívat v tom, že když opustíte hlavní obrazovku hovoru, tak se na horní liště objeví tlačítko ztlumení či zapnutí zvuku a tlačítko ukončení hovoru. Dosud je na horním panelu informace o délce hovoru.

[chooze:article;value:548061]

​Změnu lidé ocení ve chvíli, kdy během telefonátu budou chtít dělat i jiné věci. Už totiž nebude nutné vrátit se na hlavní obrazovku hovoru.

"Zavedení novinky podle našeho názoru nabízí uživatelům významné výhody, protože rozšiřuje možnosti multitaskingu. Uživatelé mohou pokračovat v dalších úkolech nebo konverzacích v rámci aplikace a zároveň mít rychlý přístup k některým ovládacím prvkům hovorů," popsali odborníci.

WhatsApp novinky chystá pravidelně. Loni například umožnil lidem komunikovat skrze videozprávy. Podívejte se, jak na to:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.