Velká změna v Nizozemsku. Chtějí zakázat chov některých plemen psů a koček

Každý člověk chce mít co nejroztomilejšího mazlíčka, proto si často pořídí čtyřnohého přítele s poněkud komickými rysy. Páníčci si tak volí pejsky se směšně krátkými čenichy a kočky se svěšenýma ušima. Jenže mnoho zvířat kvůli svému vzhledu trvale trpí. Například psi, kteří mají moc krátký čumák, neustále lapají po dechu a dusí se.

Nizozemský ministr Piet Adema proto přišel s plánem, jak tato stvoření trápení ušetřit. Tamní vláda chce zakázat chov zvířat se zdravotně škodlivým zevnějškem. Lidé je nebudou moci ani veřejně vystavovat. "Toto téma se mě dotýká nejen jako ministra, ale i jako člověka. Ztrpčujeme život nevinným zvířatům čistě proto, že si myslíme, že jsou krásná a roztomilá," oznámil v pátečním projevu ministr.

[chooze:article;value:485989]

"Uděláme proto velký krok k lepšímu Nizozemsku, ve kterém by žádný mazlíček neměl trpět kvůli svému vzhledu. Pečlivě vypracujeme zákaz držení a vystavování těchto zvířat, což ale zabere dost času. Opatření je sice komplexní, ale správné," dodal nizozemský ministr podle webu 24ur. Pokud bude nařízení v Nizozemsku skutečně platit, automaticky se zastaví obchod s těmito zvířaty i jejich dovoz.

V současnosti ministerstvo zpracovává seznam fyzických znaků zvířat, které jim způsobují utrpení. Mazlíčci, kteří tyto vlastnosti mají, už lidé nebudou moci chovat. Pokud už však lidé takové zvíře doma mají, nevadí, chlupáče se zbavovat nemusí. Nového si ale nepořídí.

[chooze:article;value:484050]

Podle vlády roste zájem o tato stvoření, když je lidé často vídají v médiích. Ministerstvo se tedy rozhodlo vypracovat zákaz jejich veřejného vystavování. Lidé fotky svých mazlíčků se škodlivými fyzickými vlastnostmi nebudou moci používat v reklamě. Utrum mají i influenceři, tato zvířátka dostanou stopku i na sociálních sítích.

Majitelka nezvládá péči o své psy. Lidem vadí zápach a neustálý štěkot:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.