Velké mrazy vadí i psům. Expertka řekla, kterým plemenům nejvíce škodí

[chooze:gallery;value:34036]

​Teploty hluboko pod bodem mrazu a desítky centimetrů sněhu v posledních dnech ovládly celé Česko. Kromě lidí se toto počasí dotýká také zvířat, a to i mazlíčků zvyklých na teplo domova.

Podle psí expertky Lorny Winterové bychom proto měli v tomto počasí brát zvláštní ohledy na své psí členy rodiny a dát si pozor při jejich venčení v minusových teplotách. Ne každé plemeno totiž zimu snáší dobře, řekla webu Daily Mail.

Milovníci i odpůrci zimy

Například plemena jako novofundlanďané nebo bernští salašničtí chlad zbožňují, a někdy se dokonce odmítají vrátit dovnitř ke svým majitelům. Způsobuje to jejich hustá srst, která je udržuje v teple a suchu.

​Naopak malí psi a plemena s kratší srstí logicky zimu pociťují mnohem více. Mezi plemena, která chladné počasí snáší nejhůře, patří podle expertky čivavy, vipeti nebo francouzští buldočci. Problém je mráz i obecně pro štěňata.

[chooze:article;value:521693]

Winterová doporučuje majitelům těchto psů je před venčením obléct a špatným nápadem podle ní nejsou ani boty pro psy, které zabrání nožičkám dotýkat se mrazivé země. Také nedoporučuje psi v tomto počasí stříhat nakrátko.

Pokud ovšem teploty klesnou až pod minus pět stupňů Celsia, tak je podle ní dobré venčení omezit jen na nejnutnější dobu. Mezi známky toho, že vašemu psovi není venku dobře, patří především to, že se třese nebo se o člověka snaží opřít jako o zdroj tepla.

Teploty v Česku spadly až k minus 30 stupňům. Podívejte se, jak to vypadalo (4/12/23):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.