Velké obavy Williama: Má strach o krále Karla, na trůn ještě není připravený

[chooze:gallery;value:34030]

​Podle expertky na královskou rodinu má princ William velký strach. V posledních několika měsících se dozvěděl o rakovině otce i své milované manželky. Právě kvůli jejich léčbě na sebe převzal řadu královských povinností.

Nejvíce se však děsí myšlenky, že by na trůn musel v tuto chvíli skutečně nastoupit. "Zpráva o Karlově rakovině způsobila Williamovi a Catherine pocit až děsivě se blížícího nástupu na trůn. Jenže tato vyhlídka v nich vyvolává intenzivní úzkosti," prozradila podle britského deníku Independent expertka na královskou rodinu Tina Brownová.

[chooze:article;value:549371]

Na Williamovi je tak obrovský tlak. Dříve mu na akcích pomáhala Kate, teď je ale na vše sám. "Řada lidí se obává, že pokud by Karel III. a Kate dlouhodobě odstoupili od svých rolí v královské rodině, zastoupení v podobě prince Williama by bylo zoufale nedostatečné. Není pochyb, že důležitá rozhodnutí už by schvaloval někdo jiný než král," vysvětlil podle portálu Mirror královský expert Tom Sykes.

Obtížnou situaci alespoň zčásti ukonejšila Karlova účast na velikonoční bohoslužbě. "Považuji to opravdu za významný posun. Karel ukázal, že se mu daří dobře a že se jeho zdravotní stav zlepšuje, což je skvělé vidět," svěřil se jeden z příznivců krále, který ho vítal před katedrálou.

Král Karel III. vystoupil s důležitým projevem: Zdůraznil vděk, ale i smutek (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.