Velké ponížení Vladimira Putina. Za zády se mu smějí jeho dřívější přátelé

Ruský prezident Vladimir Putin čelí vlně kritiky. Podle některých předních osobností Ruska nemá tamní armáda dostatečné kapacity na vedení útočné operace v zahraničí. Putin se prý obklopil nekvalifikovanými vojevůdci, kteří válčení vůbec nerozumí, zkritizoval Alexandr Ruckoj, který za éry Borise Jelcina působil jako viceprezident Ruské federace. 

"Pokud nemají ozbrojené síly dostatečné prostředky na to vést strategicky útočné operace, je lepší se do nich nepouštět, zvlášť pak za hranicemi své země. Současné neúspěchy jsou důkazem, že ruská armáda by neměla vést útočnou operaci. Už čtvrt století v čele armády stojí absolutně neschopní lidé," nenechla nit suchou na přívržencích Putina podle britského listu Daily Mail Ruckoj.

[chooze:article;value:487416]

"Výsledkem jejich konání je obrovské krveprolití na Ukrajině. Rusko tam utrpělo ztráty, které lze jen těžko odhadovat. Za méně než rok na Ukrajině zemřelo kolem 175 tisíc ruských vojáků. Pro naši zemi je to naprostá tragédie. Ačkoliv se Putin hájí sloganem 'Braňte Rusko', lidé umírají nesmyslně. Nikdo nedal právo zabíjet matkám syny a brát rodinám otce," odsoudil invazi podle deníku Newsweek Alexandr Ruckoj.

Podle jeho vyjádření je vedení ruské armády naprosto neschopné. "Proč celá situace nastala? Z vojenského hlediska Rusko nemá žádnou strategii. Prezident Putin jen mluví o svých záměrech, které není schopný zrealizovat. Je k smíchu," uštědřil Alexandr Ruckoj pořádnou urážku samotnému Putinovi.

[chooze:article;value:486813]

Šéf Kremlu se prý obklopil lidmi, kterým chybí vojenský výcvik a základní dovednosti. Mezi méně schopné náčelníky patří podle Ruckoje i ministr obrany Sergej Šojgu, jehož jedinou kvalitou je loajalita k Putinovi. To samé platí i pro jeho předchůdce Anatolije Serďukova, který byl původní profesí řidič. Ruckoj odsoudil i to, že v ruské radě bezpečnosti není jediný člověk s potřebnými zkušenostmi a vojenským vzděláním.

"Jak mohou tito lidé rozhodovat o vojenských operacích? Je to stejné, jako kdyby impotentní muži rozhodovali o sexuálních hrátkách. O jakém sexu bychom mohli mluvit, když jsou impotentní," rýpnul si Alexandr Ruckoj do čela ruské armády i samotného prezidenta.

Zelenskyj zpochybnil, že je Putin naživu. Nemá prý s kým jednat:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.