Velké přání Karla III.: Nechce, aby princ George trpěl jako kdysi on

[chooze:gallery;value:28909]

​Výchova v královské rodině má svá specifika. Princátka George, Charlotte i Louise proto rodina učí, jak svou roli v dynastii co nejlépe zvládnout. Největší důraz se ovšem klade na nejstaršího George, který jednoho dne usedne na trůn. Právě on musí mít hlavně smysl pro povinnost, na který vždy kladla velký důraz Alžběta II. Chtěla, aby k vládnutí přistupoval podobně i její syn Karel III., jenže toho jeho úsilí stálo mnoho obětí. Musel se vzdát dokonce lásky.

Karel III. se proto chce ve výchově svých vnoučat podobným chybám vyhnout. Rád by jim dopřál dětství i dospívání, jaké mají všechny děti. Sám se totiž přes rozchod se svou láskou Camillou nikdy nepřenesl a po letech přece jen své srdce poslechl. "Myslím, že král Karel III. by byl velmi rád, aby jeho vnoučata nedělala chyby, kterých se v minulosti dopustil on sám, zvláště pokud jde o srdeční záležitosti," sdělila podle britského listu Daily Mail odbornice na královskou rodinu Chandrika Kaulová.

[chooze:article;value:504841]

V mládí se Charles musel vzdát naděje na svatbu s Camillou Bowlesovou a na přání rodiny se oženil s Dianou Spencerovou. Jeho rozhodnutí způsobilo mnoho bolesti, jeho pokračující vztah s Camillou ubližoval mladé princezně a ani on nebyl šťastný. Později přiznal, že byl Dianě dlouhodobě nevěrný, a jejich manželství se kvůli tomu rozpadlo. Nechce proto, aby něco podobného zažily Williamovy děti. 

"Král chce svým vnoučatům pomoci vyrůst co nejnormálnějším způsobem a vychovat z nich osobnosti, které se nebojí ukazovat své emoce. Chce, aby děti měly sílu a odvahu si vzít, koho budou chtít. Přeje jim, aby měly šťastný, úspěšný a naplněný osobní život," dodala podle portálu Mirror expertka. I sám Karel III. totiž nakonec získal kuráž a po letech si svou životní lásku Camillu vzal. 

[chooze:article;value:503800]

Britský panovník se stal průkopníkem určitých změn ve zkostnatělé monarchii. "Karel III. musí jako správný dědeček vysvětlit mladším sourozencům prince George, že nejsou jen jeho náhradníci, že v rodině nejsou přebyteční a nebudou pouze čekat na chvíli, kdy je bude koruna potřebovat," vysvětlila odbornice na královskou rodinu Ayesha Hazariková. Král by tak u vnoučat mohl předejít pocitu opomenutí, se kterým často bojoval jeho syn princ Harry.

Tanečky a jásot. Charlotte s Georgem to na korunovaci rozjeli (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.