Moderní bydlení

Velké přiznání Michala Davida: Nonstop jsem nenapsal, ale lidi mi nevěří

[chooze:gallery;value:36373]

Zpěvák a skladatel Michal David (64) dorazil na oslavu svého kamaráda Zdeňka Bartáka (70). "Je to letité přátelství. On je ten, kdo mi pomohl k filmu, nebýt Zdeňka Bartáka, tak jsem nebyl u filmu a nikdy jsem neměl slavné písničky jako Láska z Pasáže nebo hlavně Nonstop z filmu Vítr v kapse," svěřil se zpěvák v rozhovoru pro Expres.

Mnozí ale autorství hitu Nonstop, který vystřelil Michala Davida na špičku hitparád, mylně přičítají samotnému zpěvákovi. "Já se snažím to všude říkat, že Nonstop není můj, ale nikdo mě neposlouchá," zalamentovala hudební ikona. 

[chooze:article;value:561704]

Sám je přitom pyšný na jiný song, o kterém naopak většina lidí netuší, že vyšel právě z jeho pera. "To je stejné, jako když se lidé hrozně diví, že já jsem napsal Dlouhou noc pro Helenu Vondráčkovou, takový už je úděl autora," dodal David smířlivě. 

Právě píseň Dlouhá noc sklízí neskutečný úspěch i v současnosti a je jedním z nejznámějších hitů Vondráčkové. Písní dokonce zakončila svůj velkolepý koncert v O2 areně. "Ta píseň má už dneska 22 mutací, takže se opravdu zpívá po celém světě a její remake se strašně povedl," pochválil se David.

Vondráčková roztančila největší halu Česka: Podívejte se na video (6/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.