Velké zklamání Milana Peroutky: Přijde o životní zážitek

[chooze:gallery;value:36773]

Zpěvák Milan Peroutka s manželem Dominikem vyrazili do Londýna. Z něj měli v plánu odjet rovnou do Paříže na zahájení olympijských her. "Olympiáda se vrací do Evropy po 12 letech, tak jsme si říkali, že když jsme v Londýně, tak je to blízko. Ale bohužel nám zrušili vlak," svěřil se Peroutka pro TN.cz.

Dopravu vysokorychlostních vlaků ve Francii totiž v pátek ráno ochromily žhářské útoky. "Oficiální cestou nám doporučili se na to úplně vykašlat. Jsou tam samozřejmě fronty, zmatek. Kdo ví, jak to bude ještě pokračovat," vysvětlil.

"Takže jsme se nakonec rozhodli, i když jsme se na ten zážitek moc těšili, letošní olympiádu vynechat.  Těšili jsme se i do českého domu na slavnostní otevření," neskrýval oblíbený zpěvák zklamání.  

[chooze:article;value:566621]

Rozhodl se tak prý i kvůli svým pracovním povinnostem. "Myslím si, že tam možná hrozí kolaps a vzhledem k tomu, že já musím pokračovat pak do Česka na nějaká vystoupení, tak jsme si nakonec řekli, že nebudeme riskovat a tenhle zážitek oželíme. Mrzí nás to, ale bude to tak lepší," uzavřel Peroutka.

Žhářské útoky přišly v den zahájení olympijských her v Paříži. Národní dopravce musel zrušit řadu spojů a připustil, že cestující by měli čekat komplikace i o víkendu. Vyzval je proto, aby své cesty odložili.

Útok odsoudila francouzská ministryně sportu Amelie Oudeová-Casterová, ministr dopravy Patrice Vergriete nebo premiér Gabriel Attal. Útočníkům hrozí odnětí svobody až na 20 let.

 Žhářské útoky těsně před olympiádou. V pátek ochromily dopravu ve Francii: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.