Velké změny na WhatsAppu a Messengeru. Nové funkce i konec těch stávajících

Novinky WhatsAppu

Videozprávy

A pokud jste fanouškem posílání hlasových zpráv, tak vás možná potěší novinka, kterou WhatsApp v posledních dnech zpřístupnil i českým uživatelům.

Funkce videozprávy totiž umožní přímo v chatu nahrávat a sdílet krátká a soukromá videa, stojí na blogu WhatsAppu. Lidé tak mohou v reálném čase odpovídat a ukázat to, co mají na srdci. Jak na to se podívejte na videu.

Sdílení obrazovky

WhatsApp se neustále snaží zlepšovat své služby. S novou aktualizací proto chystá přinést uživatelům další funkci. Nově budou moci lidé sdílet během videohovorů s ostatními svou obrazovku, píše portál Mirror.

Společnost Meta novou funkci testovala už od května. V následujících týdnech by pak měla být aktualizace dostupná pro všechny uživatele, kteří aplikaci používají.

[chooze:article;value:505695]

"Ať už sdílíte dokumenty pro práci, prohlížíte si fotky s rodinou, plánujete dovolenou, nakupujete on-line s přáteli či pomáháte prarodičům s technikou, sdílení umožní pohled na vaši obrazovku během hovorů," informovala společnost Meta.

Po spuštění hovoru naleznou lidé vedle stávajících nástrojů také ikonu "Sdílet". Kliknutím se poté zobrazí výzva s žádostí o udělení přístupu ke sdílení obrazovky,“ uvedl portál Live Mint.

Změny u Messengeru

Aktualizací projde také Messenger. Ten lze nyní používat jako výchozí aplikaci pro zasílání SMS zpráv. Brzy už tomu ale bude konec. "Upozorňujeme, že po aktualizaci aplikace po 28. září 2023 už přes Messenger nebudete moct posílat ani přijímat SMS zprávy zaslané přes mobilní síť,“ napsala Meta na facebooku.

Uživatelé budou muset využít jinou aplikaci. "Pokud si nevyberete vlastní výchozí aplikaci k posílání zpráv, SMS zprávy se automaticky přesunou do výchozí aplikace k posílání zpráv telefonu," doplnila společnost.

Nechodí vám zprávy na WhatsAppu? Podívejte se, jak zjistit, zda nejste zablokovaní:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.