Velkolepé pátrání je u konce. Našli ortézu, která spadla z nebe

Pátrání po ortéze zaměstnávalo řadu lidí poslední dva měsíce okolo Žďárce u Skutče a otázka, kde asi je, vzbuzovala velkolepý údiv. "Je to tedy opravdu kuriozita," směje se jeden z místních. 

Incident se stal na začátku září při tandemovém seskoku při rychlosti 250 kilometrů v hodině. Pomůcka se z nohy zájemce o seskok patrně sesunula, když se otevíral padák. Strážníci se proto obrátili na místní lidi s netradiční prosbou, a to aby prohlédli skleníky i střechy. Právě tam by se ortéza mohla nacházet.

[chooze:article;value:524069]

​Do pátrání na vlastním pozemku se pustila i rodina Němcova. Ukázalo se, že ortéza na Chrudimsku začíná připomínat jehlu v kupce sena. Když nic nenašli obyvatelé vesnice, začalo se hodně sázet na houbaře nebo lidi, kteří chodí dál do přírody. Po dvou měsících se konečně někdo ozval. "V trávě na louce uviděl bílou botu, když šel blíž, tak viděl, že k ní je přidělaná černá ortéza," sdělil vrchní strážník z obce Skuteč Tomáš Brokl. 

Parašutisté původně vytipovali perimetr, kam mohla pomůcka dopadnout. Nakonec se ukázalo, že je mimo vyznačený kruh, ale zase ne úplně daleko. Dopadla totiž poblíž lomu u Skutče. "Ani majitel, ani my jsme nedoufali, že by se ortéza mohla nalézt. Nalezla se pravděpodobně i vlivem zveřejnění na sociálních sítích a v televizi," míní policista. Podle majitele stála zdravotní pomůcka zhruba dvacet tisíc korun. Zázrakem také je, že zřejmě vůbec není rozbitá.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.