Velkou část Česka zasáhne silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Před silnými větry varuje ČHMÚ. Ty mají udeřit ve čtvrtek z jihovýchodu. Meteorologové očekávají čerstvý až silný vítr s nárazovou rychlostí až 70 kilometrů za hodinu. Platit bude výstraha od čtvrteční deváté hodiny ráno do osmé hodiny večer.

Výstraha se vztahuje na Prahu, Středočeský (Benešov, Beroun, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Čáslav, Černošice, Český Brod, Dobříš, Hořovice, Kladno, Kolín, Kralupy nad Vltavou, Kutná Hora, Lysá nad Labem, Mělník, Mladá Boleslav, Mnichovo Hradiště, Neratovice, Nymburk, Poděbrady, Příbram, Říčany, Sedlčany, Slaný, Vlašim, Votice), Jihočeský (České Budějovice, Dačice, Jindřichův Hradec, Milevsko, Písek, Soběslav, Tábor, Trhové Sviny, Třeboň, Týn nad Vltavou), Ústecký (Děčín, Litoměřice, Roudnice nad Labem, Rumburk, Ústí nad Labem, Varnsdorf), Liberecký, Královéhradecký (Jičín, Nová Paka), Pardubický (Hlinsko, Chrudim, Polička) a Jihomoravský kraj (Znojmo) a Vysočinu.

[chooze:article;value:555406]

Meteorologové doporučují se na silný vítr důkladně připravit. Radí například zajistit volně položené předměty na zahradách, okna a dveře a zabezpečit skleníky. Na pozoru by se měli mít rovněž řidiči kvůli hrozbě spadlých stromů na silnice.

V platnosti je také stále výstraha před požáry. Ta se týká zejména Čech a západního okraje Moravy. Výstraha trvá až do pátečního rána a meteorologové při ní doporučují nerozdělávat oheň v přírodě a neodhazovat cigaretové nedopalky na zem.

​Hasiči na Mladoboleslavsku v pátek hasili lesní požár. Zasahoval tam i vrtulník:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.