Velký Muskův podvod. Zdánlivě autonomní roboty ovládali lidé

Optimus, tak se jmenuje typ robota, který před pár dny všem vyrazil dech. "Budou vyrábět produkty a pracovat ve službách," chlubil se Musk. Odborníci, technologičtí nadšenci, ale i laici o večeru s roboty hovořili jako o dalším historickém milníku.

Show ale byla jednou z mnoha dalších lží Elona Muska. A prořekl se dokonce jeden jeho Optimus. "Dnes mi pomáhá člověk. Ještě nejsem zcela samostatný," řekl totiž. Zahraniční média začala okamžitě o večeru psát jako o jedné velké lži.

[chooze:article;value:578185]

Schopnosti robotů, které návštěvníci obdivovali, totiž nakonec na dálku řídili lidé. Informaci zveřejnilo americké médium Bloomberg. Údajně mu ji měly potvrdit blízké zdroje Muskově Tesle. Musk se zatím nevyjádřil.

Elon Musk je známý svými unáhlenými výroky a sliby. A že jich není málo. Například v roce 2014 předpověděl, že za deset let dostane lidi na Mars. Dekáda uplynula a k osídlení rudé planety je ještě stále dlouhá cesta.

V roce 2017 zase slíbil, že od roku 2018 bude pořádat soukromé lety kolem Měsíce. A podobně optimistický byl i za pandemie koronaviru. Na sociální síti avizoval, že do měsíce nebude ve Spojených státech jediný nakažený. Místo toho na covid-19 zemřelo v USA přes milion lidí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.