Velký podvod se štěňaty labradorů. Dvojici naletěly stovky lidí

Nejméně tři roky měli dva muži ve věku 45 a 56 let podle kriminalistů provozovat poměrně promyšlený podvod. Přes inzeráty nabízeli k prodeji štěňata výhradně labradorského retrívra. Vždy vybrali zálohu ve výši několika tisíc korun a přestali se zájemci komunikovat.

Takto podvedených jsou zřejmě stovky. První trestní oznámení přijali policisté v Hradci Králové, a když se o případ začali zajímat, zjistili, že tato dvojice mužů se rozhodně nesoustředila pouze na Královéhradecko, ale na celou republiku.

V tuto chvíli mají policisté ke zpracování více než 60 různých spisů a v některých z nich figurují vysoké desítky podvedených. Zatím je zadokumentovaná škoda přesahující 100 tisíc korun, ale konečná bude mnohonásobně vyšší.

[chooze:article;value:506500]

​"Obvinili jsme je z podvodu. Zatím jim hrozí pětiletý trest, ale pokud bude škoda přes milion korun, hrozí jim až osmiletý," upozornila policejní mluvčí Lucie Konečná.

Oba muži měnili identitu, vystupovali pod různými jmény, měnili mobilní telefony, a dokonce i bankovní účty, které přihlašovali na různé takzvané bílé koně. A protože by podle soudce mohli před spravedlností utéct a také pokračovat v trestné činnosti, na konec vyšetřování a soud čekají ve vazbě.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.