Velký požár v Ostravě: Z haly stoupala oblaka dýmu. Mohlo jít o trestný čin

[chooze:gallery;value:37031]

V Ostravě-Vítkovicích začala ve středu dopoledne hořet jedna z tamních průmyslových hal. "Na místě zasahuje sedm jednotek profesionálních a osm jednotek dobrovolných hasičů, dále jednotka Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru ČR s dislokací v Hlučíně," sdělila po poledni TN.cz mluvčí moravskoslezských hasičů Kamila Langerová s tím, že na místo přijela také chemická laboratoř pro monitoring znečištění ovzduší.

Halu pomáhal hasit také vrtulník, ten ale hasiči před 13. hodinou odvolali. "Zásah probíhá opět standardní cestou z výškové techniky, a to vzhledem k hrozícím pádu střešních konstrukci," doplnila Langerová. Zpočátku se přitom hasiči snažili požár likvidovat i zevnitř budovy. 

[chooze:article;value:569377]

Podle ostravské radnice požár vypukl v areálu společnosti Machinery Group. Začít měl na střeše haly. "V tuto chvíli nemáme informace o tom, že by událost měla přímý dopad na život ve městě. Evakuace obyvatel není nutná," uvedl magistrát po vypuknutí požáru na síti X.

Obyvatele okolí průmyslového areálu ale hasiči následně prostřednictvím SMS vyzvali, aby nevětrali. Langerová také upřesnila, že hořící budova patří firmě Skatlop. Vzduch se počistil až kolem 14. hodiny. "Monitoringem mobilní laboratoři již nebyly v okolí naměřeny škodliviny," oznámil magistrát. 

K požáru se vyjádřili také policisté. "Podle prvotních informací měla externí firma provádět paličské práce, přičemž došlo k zahoření izolace a rozšíření požáru. Evakuováno bylo cca 30 osob," informovali na X. Věcí se ale budou zabývat dál. "Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti," informovali totiž později.

"Vyšetřili jsme čtyři pracovníky, kteří byli prakticky bez zdravotního zasažení a byli ponecháni na místě," sdělil pak TN.cz mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.