Velký úder na Krym. Rakety zasáhly i velitelství ruské flotily

[chooze:gallery;value:33361]

​Sídlo ruské černomořské flotily se nachází v hlavním městě ukrajinského poloostrova Krym, který Rusové anektovali v roce 2014. Během pátku se údajně ozývaly výbuchy v místech, kde má ruské námořnictvo umístěné svoje posádky, uvedl deník Ukrajinska Pravda.  

"Nepřítel spustil raketový útok na velitelství námořní flotily," sdělil na svém telegramu po poledni šéf oblasti pod ruskou kontrolou Michail Razvožajev. V dalších zprávách připojil několik fotografií s tím, aby se lidé na místě běželi schovat a že hrozí další útok. Informace o všech škodách ale neuvedl. Podle ruského ministerstva obrany je po útoku pohřešovaný jeden ruský voják, dříve však informovalo o jednom mrtvém, píše agentura TASS

[chooze:article;value:523429]

Úlomky pravděpodobně ukrajinské raketa měly dopadnout i nedaleko divadla A. V. Lunačarského. Na místo se začali sjíždět hasiči a sanitky z celého okolí, ukazují záběry webu Meduza. Razvožajev požádal místní obyvatele, aby nesdíleli na internet žádné fotky ani videa. 

Následky výbuchu z budovy velitelství jsou vidět stovky metrů od výbuchu. "Silnice jsou zablokované, probíhá řada zvláštních opatření," napsal hlavní představitel oblasti. 

V Sevastopolu se ozývaly exploze už dopoledne. Záběry ze sociálních sítí ukazují, že silné rány rozbily několik oken. Už během rána měla ukrajinská armáda zaútočit pomocí dronů a řízených střel po celém Krymu. Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že se jim při útoku podařilo sestřelit jednu raketu a dva drony. 

Námořní cíle na Krymu jsou v hledáčku ukrajinských raket už poněkolikáté. Naposledy ve středu zasáhl útok na přístavní města dvě ruská vojenská plavidla. 

Ukrajinská armáda znovu ostřelovala Krym. Rusko přišlo o dvě lodě (09/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.