Velký útěk v Děčíně: Vandal řádil v zoo, skupina makaků prchla z výběhu

[chooze:gallery;value:32066]

​Děčínská zoo musela mimořádně uzavřít pro veřejnost svůj areál. "Vinou nezvaného návštěvníka, který včera (v pondělí, pozn. red.) ve večerních hodinách poničil elektrický ohradník u jednoho z výběhů, došlo k úniku celé tlupy makaků chocholatých," informovala zoo na facebooku

Ještě tentýž večer strážníci za pomoci služebního psa podezřelého pachatele dopadli. "Na místě předáno Policii České republiky k dalšímu šetření. Objekt byl řádně zajištěn provozovatelem," uvedla děčínská městská policie. 

[chooze:article;value:479574]

​Koho se ale zatím nepodařilo chytit, jsou uprchlé opice. Některé podle vedení zoo zůstaly v areálu, jiné se ale vydaly na průzkum mimo zahradu. 

"V případě, že byste opice zahlédli, nepokoušejte se je v žádném případě sami chytat a informujte nás urychleně o místě výskytu na tel. č. 603 249 680 nebo 605 866 686," vyzvala zoo. Varuje také pejskaře, aby v současné době nechodili venčit své mazlíčky na Pastýřskou stěnu. 

S odchytáváním makaků chocholatých má děčínská zahrada již zkušenost. Před dvěma lety jim z výběhu utekl samec této opice, který se potuloval v tamním lesoparku. Na svobodě si pobyl několik hodin, než se podařilo jej chytit zhruba kilometr daleko. Událost si můžete připomenout v reportáži TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.