Velký zásah NCOZ a Vojenské policie. Zajímá je hlavně pardubický exprimátor

[chooze:gallery;value:33886]

​Hned na několika místech v republice zasahují jednotky Vojenské policie a Národní centrály proti organizovanému zločinu. Jednat se má o součást právě probíhajícího vyšetřování. Podle zdroje Novinek prověřují vyšetřovatelé 20 lidí.

Podle policie jde o zatýkání. "Mohu potvrdit, že byla pověřeným orgánem vojenské policie zahájena realizace zajišťovacích úkonů trestního řízení, avšak toto řízení je neveřejné," uvedla mluvčí Vojenské policie Barbora Bitalová.

I když na případu pracuje Vojenská policie, s armádou zásah spjatý být nemá. "Úkony trestního řízení NCOZ se netýkají ani ministerstva obrany, ani Armády ČR," uvedl mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

​Jedním z míst, na kterých policisté zasahují, jsou i Pardubice. Podle zjištění portálu Neovlivní.cz se mají zajímat o bývalého primátora Pardubic Martina Charváta. Ten je v současnosti jedním z městských radních.

[chooze:article;value:518276]

Sám Charvát na pokusy o kontaktování nereaguje. Společnost Vodovody a kanalizace Pardubice, jejímž místopředsedou Charvát je, se k případu nevyjádřila. Je na ni totiž uvalena mlčenlivost. I před budovou firmy a Charvátovým domem v Pardubicích hlídkuje policie.

Na pardubickém magistrátu je dle informací TV Nova kvůli vyšetřování zapečetěno několik kanceláří. Vyšetřovatelé uzavřeli vstup do kanceláří primátora Jana Nadrchala (ANO) i jeho náměstků Jakuba Rychteckého (SOCDEM), Jana Hrabala (ANO), Reného Živného (SNK ED).

Nadrchal je v tuto chvíli v zahraničí na služební cestě. Pro jeho prvního náměstka, který cestuje s ním, byla zpráva o zásahu překvapením. "Vůbec nevím, o co jde. Musím si informace zjistit, až doteď mě nikdo nekontaktoval," řekl Rychtecký.

Policejní zátah na krajském úřadě. Prohledávali kanceláře bývalého vedení (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.