Vesnici terorizuje chléb s máslem. Každý den ho tam někdo vyhodí z auta

Ačkoliv se to může zdát jako banalita, pro obyvatele u silnice B184 mezi Königsbornem a Heyrothsberge je to velmi otravné. Už půl roku jim totiž chlebový fantom odhazuje vždy ráno na předzahrádky pečivo s máslem, někdy i salámem či sýrem.

"Stále je to úhledně zabalené v alobalu. Naházené to tam máme jen v pracovní dny a vždy před šestou ráno," čílí se pro německý portál Bild, který o kauze informoval, tamní obyvatel Thomas Wilk.

Připravováno s láskou

Jak je patrné z fotek, které Wilk poskytl Bildu, chleby jsou nakrájené a pečlivě natřené. Zřejmě je připravoval někdo s láskou, která ovšem nebyla tak úplně opětována. Wilk si myslí, že chleby někdo odhazuje ráno cestou do práce, byť na vlastní oči nikoho neviděl.

Pečivová patálie je nepříjemná třeba i pro tamní fotbalový klub, jehož představitelé dbají na úklid, a odhazování jídla jim tak přidává práci. A to nemluvě o plýtvání potravinami. "Proč si ten člověk nechává mazat chleba, když ho nechce jíst?" zlobí se jeden z oslovených usedlíků.

Tajemnému trousiči svačin navíc hrozí i pokuta. Za odhazování odpadků v Sasku-Anhaltsku to dělá až 400 eur, tedy skoro 10 000 korun.

[chooze:article;value:519209]

Zmeškaná příležitost

Možnou odpověď, co se u B184 mezi Königsbornem a Heyrothsberge děje, nabídla německá psycholožka Anke Prechtová. Ta to označuje jako "zmeškanou příležitost". Jako příklad uvádí, kdy je člověk zamilovaný na začátku vztahu a jeho partner mu připraví k jídlu rybu. Jenomže daný člověk ryby nesnáší, ovšem z obavy, aby svého partnera nezklamal či neurazil, radši vychválí jeho kuchařské umění a jídlo na sílu sní, případně se ho tajně zbaví. A pravdu neřekne ani při další příležitosti, kdy je mu servírovaná ryba, a takhle to pokračuje dál.

"V této situaci pomůže jen pravda. Kupte velkou kytici nebo nějaký dárek, přiznejte partnerovi pravdu a jako omluvu jděte třeba na večeři," radí Prechtová.

Obce Heyrothsberge a Königsborn:

Každý Čech ročně vyhodí 33 kilogramů potravin. Podívejte se na červnovou reportáž TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.