Vestavěné vinotéky

Domácí vinotéky jako součást interiéru

Patříte mezi milovníky vína a rádi hostíte u skleničky i své přátele? Pak by pro vás měla být vinotéka samozřejmostí. Každý vinař přeci ví, že drahocenné zásoby vína je třeba správně skladovat. Hitem jsou vestavné vinotéky, které nejenže šetří místo, ale taky skvěle doplní váš moderní interiér.

Kvalitní vína potřebují optimální archivování a uskladnění  – teprve pak vám můžou přinést dokonalý chuťový požitek. Ideální teplota, požadovaná vlhkost, ochrana před sluncem – to všechno nabízejí moderní vestavné vinotéky.

Alnus doporučuje zvolit chladničku na víno s dvěma příčně oddělenými prostory, které mají rozdílnou teplotu. Jak asi správně tušíte, slouží k uchovávání červeného a bílého vína, které si žádají odlišné teploty. Ty můžete libovolně upravovat pomocí digitálního ovladače.

vestavná vinotéka 1

vestavná vinotéka 1

vestavná vinotéka 2

vestavná vinotéka 2

Vinotéky si můžete pořídit v různých velikostech, podle dispozic vašeho interiéru, v objemu zhruba na 50 až 300 lahví (to se rovná menšímu sklípku). Vestavnou vinotéku vám bytový designér nechá na vaše přání nainstalovat do jakékoliv místnosti a zabudovat do libovolného nábytku. Odborníci z Alnusu doporučují zvolit celoskleněné vinotéky s výsuvnými dřevěnými rošty, která mají dvířka bez madel a rámu a otevírají se pouhým dotykem. Například značka Miele nabízí i podsvícené vinotéky, což působí velmi efektivně. Speciální sklo má ochranným UV-filtr, které brání proniknutí slunečních paprsků (mohly by víno znehodnotit).

Miele vinotéka

Miele vinotéka

Proč mít doma vinotéku

  • Máte zaručeno, že o vaše archivní vína bude dobře postaráno.
  • Až dorazí hosté na návštěvu, můžete ihned servírovat víno se správnou teplotou.
  • Teprve při správném uchovávání a optimální teplotě rozvíjí kvalitní vina svou chuť a aroma.
  • Lahve máte vždy při ruce, navíc vidíte, zda je potřeba doplnit zásoby.

 

Příspěvek Vestavěné vinotéky pochází z Alnus

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://www.alnus.cz) zde.