Veterináři vzali ženě 19 psů, králíky i morčata. Zvířata žila mezi odpadky

[chooze:gallery;value:33210]

S ženou z Roštění ve Zlínském kraji došla v průběhu minulého týdne veterinářům trpělivost. Po opakovaných kontrolách se jí rozhodli odebrat 15 dospělých psů, čtyři štěňata, osm králíků a stejný počet morčat. Zvířata totiž nechala žít v příšerných podmínkách.

"Povrch chovatelského zařízení byl znečištěný vrstvou exkrementů, močí a směsí odpadků nacházející se na podlaze celého chovatelského zařízení. Zvířata neměla suché a čisté místo pro odpočinek, v chovatelských prostorách silně zapáchal čpavek a pach rozkladu," uvedl mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček.

[chooze:article;value:517069]

Z chovatelské stanice, kterou žena provozovala, bylo nejprve odvezeno 16 psů a všichni králíci i morčata. Zbývající trojici psů veterináři přesunuli do útulku v Kroměříži o den později, když zjistili, že psi i nadále žijí v nedostatečných podmínkách. Pětice psů navíc nebyla očkovaná proti vzteklině.

"Všechna zvířata byla v dobrém výživovém stavu, ale podmínky byly bez nadsázky středověké. Je zarážející, že chovatelka má chovnou stanici a dostávalo se jí úspěchů na výstavách," dodal ředitel Krajské veterinární správy Zlínského kraje Michal Kamarád.

Muže z Havířova obvinili z týrání zvířat. Choval hady v otřesných podmínkách (7/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.