Většina párů se rozvádí zbytečně. Je za tím lenost, tvrdí odborník

Každoročně se po celém světě rozvedou miliony lidí. Jenže se ukazuje, že až 95 procent z nich toho nakonec tak trochu lituje. "Máme nějakou nižší toleranční frustraci a díky tomu, že je plno věcí dostupných, tak možná se nám nechce tolik věcí odpracovat, nejsme k tomu nuceni," tvrdí psycholog Petr Šobra.

Podle psychologů si lidé často myslí, že jinde bude tráva zelenější. Nakonec prý ale přijdou na to, že kdyby dělali víc kompromisů, tak se rozvádět nemuseli. Pro řadu lidí je to tak mnohdy poučením do dalšího manželství.

Podle statistik se lidé nejčastěji rozvádí mezi třetím a sedmým rokem manželství. "Větší část z té skupiny, když by třeba v ten moment navštívilo odborníka, tak by ten vztah šlo zachránit," myslí si Šobra.

K nejčastějším důvodům ukončení svazku napříč generacemi patří nejenom pocit nedostatečné podpory, ale třeba i to, že si žena nerozumí s partnerovou rodinou. Právě něžnější pohlaví podává žádost o rozvod častěji.

Podle psychologů si část populace stále dokola vybírá stejný typ problémového partnera, a to třeba chronického žárlivce anebo manipulátora. Takové manželství prý nikdy fungovat nebude.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.