Vezměte si raději mě, prosí Hamás tatínek dvou malých unesených dcer

Asherovým dcerám je tři a pěl let. Společně s maminkou byly na návštěvě u příbuzných v kibucu Nir Oz. Nyní zoufalý otec Hamás žádá, aby jeho dětem a ženě nic neprovedl, informoval magazín Newsweek.

"Chci požádat Hamás: Neubližujte jim. Neubližujte malým dětem, neubližujte ženám. Pokud byste místo toho chtěli mě, jsem ochotný přijít," vzkázal na sociálních sítích.

Muž pro The New York Times popsal, jak jeho rodinu zajali. "Žena mi volala v sobotu ráno. Šeptala, říkala, že v domě jsou teroristé," řekl. Následně se spojení přerušilo. Později svou ženu poznal mezi lidmi naloženými na korbě náklaďáku. Nyní neví, co s nimi je.

[chooze:article;value:525245]

Izraelců unesených Hamásem je ale násobně více. Mezi nimi například 85letá přeživší holokaustu Yaffa Adarová, upozornil deník The Times. "Naposledy napsala, že slyší střelbu a křik v arabštině. Nedokážu si představit, jak moc se musela bát," řekla její dcera.

Celý svět šokovalo také video, na kterém mladá dívka Noa Argamaniová žádá Hamás, aby ji jeho stoupenci nezabili. Strach o ni nyní má její otec Jákob Argamani. "Měla takový strach, byla tak vyděšená," posteskl si.

"Chci jí poslat zprávu. Bude silná, velmi silná. Čekáme na ni doma," prohlásila na CNN její maminka Leora Argamani.

Některým turistům se z Izraele podařilo odletět. Letadlo přistálo v Athénách (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.