Více jaderných hlavic i zlata. Čínské přípravy na válku jsou v plném proudu

Čína se chystá na válku bez omezení a chce převzít roli světové velmoci číslo 1. Kromě otevřených proklamací k tomu směřují i jednotlivé kroky. Prezident Si Ťin-pching pozorně sleduje válku na Ukrajině, aby se mohl poučit, uvádí britský Express.

Kvůli obavám z případných západních sankcí proto Čína například ve velkém nakupuje zásoby zlata, které by měly ekonomice nejlidnatější země světa pomoci lépe odolat západním sankcím.

[chooze:article;value:553347]

​Za posledních 17 měsíců tak čínské zásoby zlata v říši středu vzrostly o 17 procent na téměř 73 milionů trojských uncí, což představuje hodnotu 170 miliard amerických dolarů. To je téměř pět bilionů korun.

Čína má také zrychlovat nákup surovin ze zahraničí, přičemž se má podílet i na drancování přírodního bohatství po celém světě a do roku 2030 by chtěla zdvojnásobit počet jaderných hlavic, kterých má nyní 500, informuje magazín Foreign Affairs.

Na lehkou váhu nemůžeme brát ani to, co řekl čínský prezident Si Ťin-pching už před dvěma lety svým vojákům. "Tehdy jim nakázal, aby se připravili na válku, a zopakoval víceméně totéž i loni na podzim. Také si přeje, aby měl Peking nejsilnější armádu na světě," uvedl nedávno pro TN.cz generál ve výslužbě Jiří Šedivý.

Čína chce dobýt vesmír. K Měsíci vypustila výzkumnou sondu (3/5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.