Vichr potopil v Itálii loď s turisty. Čtyři lidé zemřeli

[chooze:gallery;value:31907]

​​​Neštěstí se stalo poblíž vesnice Lisanza na jižním konci 66 kilometrů dlouhého jezera, které leží na hranicích se Švýcarskem, informovala BBC.

Šestnáctimetrová loď se převrátila v bouři provázené vichrem a brzy šla ke dnu. Na palubě bylo v tu chvíli 25 lidí, kromě posádky skupina turistů, která si plavidlo pronajala k oslavě narozenin.

Asi 20 z nich se podařilo zachránit, uvedl na twitteru italský požární sbor. Stihli doplavat na břeh, nebo skončili na palubách lodí, které přispěchaly na pomoc. "Byla nalezena těla čtyř lidí," řekl agentuře AFP mluvčí tamních hasičů Luca Cari.

[chooze:article;value:504806]

​Do pátrací akce se kromě člunů a potápěčů zapojil i vrtulník. Hledání zprvu komplikovalo špatné počasí, v rozbouřené vodě pluly kusy dřeva, židle a další vybavení lodě i její trosky.

Italská meteorologická služba vydala na nedělní odpoledne a večer v celém regionu Lombardie před bouřkami varování, kvůli počasí byly podle webu itv.com zpožděné lety na blízkém mezinárodním letišti Milán – Malpensa.

Lago Maggiore ležící na jižním okraji Alp je po Lago di Garda druhým největším italským jezerem a je hojně navštěvováno turisty.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.