VIDEO: Brutální hromadná rvačka v Karviné. Dav napadl trojici se psem

Hromadná rvačka v Karviné se odehrála ve středu. Záběry jsou točené u jedné z okolních budov a je na nich patrný větší počet lidí u křižovatky Havířské, Fučíkovy a Urxovy ulice. Rozvášněný dav se snaží uklidnit trojice městských policistů. Strážnice se psem stojí u ležícího muže, další strážníci řeší ohniska nepokojů.

Na videu je vidět na zemi ležící muž v roztrhaném tričku. Ten má být jedním ze skupinky napadených. Ve druhé polovině je také vidět útok na ženu, to je ta, která měla volat policii. Útočnice potom odehnal jeden ze strážníků. Vzduchem létají různá sprostá slova a nadávky. Po chvíli přijíždí i další hlídky státní policie.

Místo incidentu:

Svědek popsal, že po ulici šla trojice dospělých, ke kterým přistoupila skupinka asi čtyř výrostků ve věku kolem 15 let, někteří opilí. "Jeden měl v ruce zbraň, nějakou maketu pistole nebo něco takového, pořád ji natahoval a spouštěl. Dospělí mu řekli, ať toho nechají a jdou domů," vyjasnil.

Situace se pak prý rychle vyhrotila. Mladík se zbraní měl na skupinku dospělých začít pokřikovat a být agresivní. Žena ze skupinky zavolala policii. Na místo pak začali přibíhat lidé z okolních domů a skupinku dospělých měli napadnout. "Bylo jich tak dvacet až třicet," upřesnil svědek.

[chooze:article;value:561758]

Zranění a zásah policistů i strážníků

Trojice napadených skončila se zraněními. "Muž ve věku 51 let měl lehké poranění v oblasti obličeje, byl převezen na oční oddělení. Druhý muž ve věku 48 let měl lehké poranění hlavy. Žena ve věku 52 let měla také lehké poranění hlavy," vyjmenoval mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

"Včera jsme na ulici Havířská v Karviné-Novém Městě řešili velmi nepříjemnou událost napadení tří osob další skupinou osob. Dle kamerového záznamu započal incident ve 20:22:31," uvedl ve čtvrtek šéf karvinské městské policie Petr Bičej.

"Hlavním úkolem hlídek bylo zabránit dalšímu napadání osob a zklidnění situace. Vzhledem k vysokému počtu dětí, které se na místě vyskytovaly, byl zákrok z pohledu taktiky a možnosti použití donucovacích prostředků velmi složitý. Z pohledu ředitele MPK strážníci situaci zvládli a zabránili dalším škodám na zdraví poškozených osob," dodal Bičej. Strážníci se k incidentu dále vyjadřovat nebudou.

[chooze:article;value:561010]

Kritika strážníků

Na sociálních sítích se ale ozývá hlasitá kritika zásahu městské policie, hlavně v souvislosti s tím, že po příjezdu městské policie byla napadena žena sedící na obrubníku, která v náručí držela malého psíka. "Nepřišli jí tam pomoci, jen tam stáli. Na pomoc jí nepřišel ani jeden," popsal svědek. Na záznamu je ale patrné, že nějakou dobu poté, co byla žena napadena, jeden ze strážníků útočnice odehnal.

Případem se zabývá také státní policie. "Karvinští policisté zahájili úkony trestního řízení prozatím pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. V rámci prověřování v současnosti vyhodnocují zajištěné důkazy, taktéž provádějí výslechy svědků. Není vyloučeno, že na základě dalších zjištěných indicií by právní kvalifikace mohla být rozšířena," uvedla mluvčí Daniela Vlčková.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.