VIDEO: Děsivá nehoda vlaku a náklaďáku. Jen se štěstím se nikdo vážně nezranil

[chooze:gallery;value:33670]

​Děsivě vypadající – tak lze asi nejlépe popsat srážku vlaku a náklaďáku v Šumperku. Vlaková souprava auto doslova smetla. "V pátek, pár minut po půl druhé odpoledne, jsme vyjížděli ke srážce osobního vlaku a nákladního vozidla na železničním přejezdu P9133 v ulici Hraběšická v Šumperku. Vlak směřoval na obec Kouty nad Desnou a nacházelo se v něm zhruba padesát cestujících," sdělil k nehodě mluvčí policie Libor Hejtman.

Jen zázrakem se přitom srážka obešla bez vážnějších zranění. "Naše posádka zdravotnické záchranné služby vyrazila na místo v režimu RZP, tedy na převoz na vyšetření do nemocnice bez lékaře. Žena začala mít během vyšetřovaní nehody bolesti hlavy doprovázené zvracením. Nešlo ale o nic vážného," sdělila TN.cz mluvčí záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikisková.

[chooze:article;value:527165]

"Okolnosti a příčiny dopravní nehody zjišťujeme. Šestapadesátiletý řidič nákladního vozidla zraněn nebyl a neřídil pod vlivem alkoholu," doplnil ještě Hejtman.

"Na místě je přerušený provoz a zavedena náhradní autobusová doprava mezi Petrovem nad Desnou a Šumperkem. Přerušení provozu by mělo trvat zhruba do 17. hodiny," řekl pro TN.cz mluvčí Českých drah, jimž vlak patří, Lukáš Kubát.

"Vlak je rychlejší, než se zdá. Tentokráte to odnesly jen plechy. Naši kolegové i cestující jsou v pořádku! Příště u vás anděl strážný stát nemusí. Věnovat se řízení, sledovat signalizaci a přesvědčit se, zda nejede vlak, se vyplatí," dodaly ke srážce České dráhy na sociální síti X.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.