VIDEO: Děsivé záběry z dopravní nehody na D1. Bouralo 14 aut, sedm lidí je zraněných

[chooze:gallery;value:31156]

​Na dálnici D1 došlo v úterních ranních hodinách k hromadné dopravní nehodě. Ve směru od Olomouce na Ostravu na 342. kilometru dálnice před Klimkovickým tunelem se srazilo několik aut. O nehodě informovala policie na twitteru

"Došlo k nehodě několika vozidel," potvrdil na dotaz redakce TN.cz i tiskový mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Pop. K nehodě okamžitě vyjely všechny složky IZS. "My máme na místě čtyři jednotky, z toho dvě profesionální a dvě dobrovolné," dodal.

Na dálnici se rychle vytvořily kolony, které dosahovaly délky až devíti kilometrů. Policie začala odklánět dopravu přes Klímkovice a do běžného provozu se vrátila okolo jedenácté hodiny. V kolonách ale během dopoledne došlo k dalším třem nehodám, a to přibližně na totožném místě první nehody. Celkem bouralo 14 aut. 

[chooze:article;value:498315]

První nehodu měla podle policie způsobit 53 letá řidička auta značky Audi, která narazila do kamionu, za kterým původně jela. Ve velké rychlosti následně narazila i do auta značky Škoda Octavia. Náraz vymrštil Audi zpět na kamion a Škoda zůstala převrácená na střeše. "V tomto momentu první nehody se do děje dostává vozidlo Škoda Superb, kdy následuje srážka s již havarovanými vozidly a postupné odhození na další tři vozidla a jejich poškození," uvedla komisařka Sona Štětínská. 

Sedm lidí si do péče převzali záchranáři. V havarovaných autech cestovaly i dva chlapci ve věku čtyři a devět let, kteří zranění nebyli. "Tři ženy a dva muži ve věkovém rozpětí osmatřicet až pětapadesát let utrpěli středně těžká poranění hlavy, hrudníku nebo páteře," uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. 

"Vyjma řidičky vozidla Audi, která byla převezena do nemocnice, byl výsledek provedené dechové zkoušky u řidičů a řidiček negativní," uvedla komisařka Štětínská. Nehodu pravděpodobně způsobila nesprávná jízda v jízdních pruzích.

[chooze:article;value:497905]

K dalším dvěma nehodám došlo v koloně několik desítek metrů před první kolizí. "A pár desítek metrů naopak za kolizí došlo k poslední nehodě, zde měla účast čtyři vozidla," dodala Štětínská.

Na vině dalších nehod mohlo být špatné počasí. "Je otázkou, jakou roli sehrála mlha, která ráno byla u dálničního tělesa vskutku hustá," uvedla Štětínská. Řidiči mají v takovém případě přizpůsobit rychlost jízdy a maximálně se věnovat situaci na silničním provozu.

Vážná dopravní nehoda se stala v úterý i ve Slaném v Středočeském kraji, kde se střetlo osobní auto s nákladním. "Jedna osoba utrpěla zranění natolik závažná, že na místě zemřela. Osoba z druhého auta bez zranění," uvedla mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

Podívejte se na reportáž z Poledních Televizních novin:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.