VIDEO: Dětem na slavnostech předváděli striptýz. Už to řeší policisté

"Děti i domácí mazlíčci vítáni," uvádějí pořadatelé třebíčských Slavností růžového vína na svém webu. Z akce se ale začalo šířit video, ve kterém bezprostředně u pódia striptýzu přihlížejí malé děti.

Pořadatel akce Aleš Mejzlík ze společnosti Night Robots tvrdí, že tanečnice burlesky vystupující pod uměleckým jménem Elektra měla během vystoupení zakryté bradavky a nesundávala si ani kalhotky.

​Dětský psycholog Michal Kniha na přítomnosti dětí nepovažuje nic špatného. "Nahota je přirozená, spíše je diskutabilní, že děti byly na akci věnované alkoholu," říká psycholog Kniha.

Organizátor se již dohodl s městem, že radnici vrátí dotaci, kterou na uspořádání akce získal. Slavnosti probíhaly na zámecké zahradě. Jde o pozemky města a Kraje Vysočina.

[chooze:article;value:509910]

Festival má už devítiletou tradici, od letošního ročníku se však radnice distancuje. "Vyzýváme pořadatele, aby se veřejně za tento exces omluvil. Radnice považuje zařazení vystoupení burlesky do odpoledního programu, který byl určen i pro děti, za pobuřující a krajně nevhodné," uvádí mluvčí města Irini Martakidisová.

Případem se už zabývá také policie. "Na základě zveřejněných informací a videa ze slavnosti vín v Třebíči jsme se případem začali zabývat. Šetření je na samém počátku," uvádí policejní mluvčí Dana Čírtková.

Tanečnice se podle svého prohlášení domnívá, že se ničeho špatného nedopustila. "V programu celé akce, která nebyla už od začátku určena pro děti, jste byli všichni upozorněni, že bude jedno vystoupení burlesky v 16:30 a další v 18:30. Na vystoupení jste byli moderátorkou upozorněni, že není úplně vhodné pro děti," vzkazuje Elektra nejen znepokojeným rodičům.

Neznámý muž na Třebíčsku láká děti k sobě do auta (5/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.