VIDEO: Drama na jihu Moravy. Řidič ujížděl z Rakouska, policisté museli střílet

Čeští a rakouští policisté spojili síly, aby dopadli potenciálně nebezpečného muže. "V pondělí odpoledne jsme přijali informace o vozidle, které odmítá v Rakousku zastavit tamním policistům. Podezřelý ze závažného trestného činu vzápětí zamířil k hranicím s Českou republikou a ujížděl až 170kilometrovou rychlostí," informoval mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

"Obratem jsme vyrazili na pomoc kolegům při přeshraničním pronásledování. Cizinec z jiného státu po přejetí hranice objel připravovaný zátaras a pokračoval směrem na Mikulov. Tam nezvládl svůj vůz a havaroval," popsal mluvčí napínavou honičku.

[chooze:article;value:565386]

Nehodou ale celá věc neskončila a muž pokračoval v úprku po svých. "Ignoroval pokyny policistů i varovné výstřely. Při pokusu o útěk spadl ze střechy obklíčené budovy v průmyslovém areálu. Policisté muži poskytli první pomoc a přivolali záchranáře," pokračoval Šváb.

"Došlo k úrazu po pádu z výšky. Muž utrpěl těžká zranění. Záchranáři jej museli zaintubovat a následně jej vrtulníkem přepravili do nemocnice v Brně," uvedla k mužově zranění mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Podle policie bude cizinec po vyřízení nezbytných formalit vydán zpět do Rakouska.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.