VIDEO: Drama v Soběslavi. Dva muži se rvali, jeden začal mezi lidmi střílet

Začalo to jako obyčejná rvačka, skončilo to výstřelem. Vše se odehrálo v sobotu zhruba mezi čtvrtou a pátou hodinou ráno před diskotékou Paluba v Soběslavi. TN.cz se podařilo zkontaktovat autora videa, který přiblížil, co se na místě stalo.

"Vyšel jsem před noční klub a začal jsem natáčet dva lidi, očividně posilněné alkoholem, kteří se prali. Byla to opilecká šarvátka, kterých jsme svědky dnes a denně v hospodě nebo v nočním klubu. Tady se to ale v sekundě změnilo na něco úplně jiného. Žádné další podrobnosti k tomu nevím, jen jsem to zaznamenal," popsal autor videa Ondřej Čikeš.

Přibližné místo incidentu:

Na videu je vidět, že poté, co si oba muži vymění několik úderů za komentářů přihlížejících, jeden z poodstoupí dozadu a vytáhne zbraň. "Tak pojď, ty z***e," vyzve muž se zbraní v natažené pravačce.

Druhý se k němu pomalu blíží, tak muž zbraň zvedne a vystřelí z ní do vzduchu. Je slyšet rána a je vidět jasný záblesk. V jeho blízkosti je přitom hned několik lidí, kteří všemu přihlíží. Střelec zbraň opět na míří na druhého muže. V ten moment přiběhne třetí muž v bílém triku a střelce za řinčení zřejmě skla složí na zem. V ten moment záznam končí.

[chooze:article;value:560450]

​Události pro TN.cz popsal i Petr Synáč, svědek v bílém tričku, který střelce zpacifikoval. "Vevnitř na diskotéce se začali pošťuchovat, odsud byli vyhozeni místním vyhazovačem se slovy, ať si to řeší venku. Střelce se mi podařilo zpacifikovat po úderu, který je vidět na záznamu, plus dva další, které už tam nejsou. Po padnutí na zem jsem ho zpacifikoval společně s mým kamarádem, který ho donutil zbraň pustit a vzdálit se od ní. Policii ČR volal provozní diskotéky," řekl Synář.

Případ řeší jihočeští policisté. "Policisté muže, který střílel, zajistili a převezli k dalším úkonům na obvodní oddělení. Podle prvotního šetření se jedná o zbraň perkusní (lze ji v Česku pořídit i bez zbrojního průkazu, pozn. red.), kterou odešlou k dalšímu zkoumání. Nikdo neutrpěl zranění," uvedla mluvčí policie Lenka Krausová.

Střelec je podezřelý z výtržnictví. Policie také prosí případné další svědky, aby se jí ozvali na číslo 158 a pomohli s objasněním případu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.