VIDEO: Funkční zbraň i výbušniny. Policie popsala dramatický zásah v Brně

Děsivé chvíle zažili v pondělí dopoledne lidé pracující v kancelářích výškové budovy v ulici Holandská v Brně. "Do 18. patra vstoupil ozbrojený muž, který střelnou zbraní ohrožoval své okolí," uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Policisté z místa evakuovali 200 lidí. Incident se obešel bez zranění. Okolnosti však byly více než dramatické. Muž se totiž dle policie choval značně nevypočitatelně, například si pistoli přikládal k hlavě.

[chooze:article;value:487188]

Jednotky s dotyčným nejprve vyjednávaly, když se k nim po chvíli přiblížil, tak jej pomocí hmatů a chvatů zadržely a odzbrojily. "U sebe měl krátkou perkusní střelnou zbraň, která byla plně funkční a připravená ke střelbě. Od muže následně zjistili, že do budovy měl údajně donést i nějakou výbušninu," přiblížil Chaloupka.

Na místo proto okamžitě vyrazil i pyrotechnik. Při prohlídce budovy policisté našli zničenou místnost. V ní byly části, které mohly pocházet z nástražného výbušného zařízení. Vše proto odeslali k další expertíze.

Případ si převzali kriminalisté, kteří jej kvalifikovali jako trestný čin nebezpečného vyhrožování a obecného ohrožení. "Zadrženého muže zatím vzhledem k jeho zdravotnímu stavu nebylo možné vyslechnout, zůstává hospitalizovaný v uzavřeném zdravotnickém zařízení," dodal Chaloupka.

[chooze:gallery;value:30174]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.