VIDEO: Jedno z hasičských letadel v Řecku se zřítilo. Dva piloti nepřežili

Tragicky skončil boj s požárem pro posádku jednoho z hasičských letadel zasahujících nad řeckým ostrovem Evia, který se nachází severně od Athén. Poslední okamžiky posádky letadla zachytily kamery tamní televize ERT.

Jít by mělo o hasičský speciál Canadair CL-215, tedy podobný typ letadla, jaký pomáhal při hašení loňského požáru v Hřensku. Na místo okamžitě zamířily záchranářské vrtulníky. Letadlo patřilo řeckému vojenskému letectvu. To uvedlo, že k nehodě došlo přesně ve 14 hodin a 52 minut tamního času. 

Letoun se zřítil krátce poté, co proudem vody zasáhl hořící porost. Nejdříve křídlem narazil do stromu, na toto křídlo se pak přetočil a zamířil k zemi. Z trosek letadla se vyvalily plameny.

[chooze:article;value:514814]

Řecké ministerstvo obrany později potvrdilo, že nehodu nepřežili dva piloti. Má jít o 34letého Christose Moulase a 27letého Periclese Stefanidise, píše portál BBC. Oba byli příslušníky řeckého letectva.

Požáry Řecko zasáhly po velké vlně veder. Kromě Evie hoří také na Rhodu, Korfu, Krétě, nebo na Peloponésu. Boj s ohněm komplikují nejen vysoké teploty, ale i silný vítr. 

Z řeckých ostrovů se kvůli požárům evakuují tisíce lidí. Prchají z Rhodu i Evie:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.