VIDEO: Legendární dvojice z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje! opět spolu

[chooze:gallery;value:33732]

Film Jáchyme, hoď ho do stroje! patří mezi klenoty českého filmu. Příběh stydlivého a roztržitého Františka Koudelky, který se snaží žít lepší život pomocí počítačové předpovědi, se zapsal do srdcí mnoha diváků. Scéna, kdy se František nesměle pokouší navázat rozhovor s prodavačkou Blankou pomocí drobných za stokorunu, patří mezi nezapomenutelné části filmu.

Nyní se dvojice ze zbožňovaného filmu opět ukázala spolu. Luděk Sobota, který ztvárnil Františka, se objevil po boku Blančiny představitelky Marty Vančurové. Se sklenkou vína v ruce se náramně bavili v Žižkovské věži.

[chooze:article;value:471176]

Ve středu se tam konal křest knihy judisty a kaskadéra Petra Jákla staršího, který se sám ve filmu objevil. Vystoupil tam v roli pro něj jako dělané, protože si zahrál rozhodčího v judu. Jákl na Žižkově křtil svou autobiografii V kimonu až do hrobu.

Velkou událost si nenechali ujít ani další významní hosté, zejména z judistického prostředí. Nechyběl třeba Jáklův syn Petr Jákl mladší, který se stejně jako jeho otec vydal na sportovní dráhu. Přišel i dvojnásobný mistr světa a olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek.

Pikantnosti ze života milovníka žen Luďka Soboty. V květnu slavil osmdesátiny (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.