VIDEO: Mladík ve Francii brutálně zaútočil na starší ženu a její vnučku

Šokující incident se odehrál v pondělí vpodvečer ve městě Bordeaux na jihozápadě Francie. Zachytila ho bezpečnostní kamera a záznam otřásá celou zemí. Upozornil na něj deník Le Figaro.

Z videa je patrné, že mladík kráčel po ulici a babička s vnučkou se dívaly jeho směrem. Když se přiblížil, chtěly jít dovnitř a zavřít za sebou. Útočník však dveře vykopl, obě popadl a surově je povalil na zem. Dívenku pak chvíli vláčel po chodníku, po pár vteřinách ji ale pustil a dal se na útěk.

Nezletilá by měla být v pořádku, seniorka skončila zraněná v nemocnici. 

Muže už zadržela policie. "Využili jsme videozáznam a ozvali se nám i svědci. To umožnilo velmi rychlé zatčení a uvalení vazby na podezřelého," informoval policejní prefekt.

Agresor je afrického původu, měl se ale narodit ve Francii. Se zákonem údajně přišel do křížku už nesčetněkrát. "Policistům je velmi dobře známý, v trestním rejstříku má asi dvacítku záznamů," tvrdí zdroj zmíněného listu.

[chooze:article;value:509935]

​Případ vyvolal vlnu znepokojených reakcí na sociálních sítích, píše portál Free Press Journal. "Ohavné. Dnešní Bordeaux. Tohle je výsledek toho, co udělali s naší zemí. Francie, probuď se," reagoval někdejší neúspěšný kandidát na francouzského prezidenta Éric Zemmour.

Brutální napadení v pražském metru. Po útočníkovi pátrala policie (4/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.