VIDEO: Muž měl strach z povodní. Vylezl na strom a odmítal slézt

Neobvyklé oznámení přijali plzeňští strážníci v úterý večer. "Mělo se jednat o zmateného muže, který už delší dobu sedí na větvi v koruně stromu na Chodském náměstí, a to ve výšce minimálně šesti metrů," informovali na webu příslušníci Městské policie Plzeň.

Po příjezdu na místo hlídka nešťastníka skutečně na stromě objevila. Muže začala ihned přesvědčovat, aby slezl dolů. "Dotyčný se ale stále omlouval a volal na strážníky, aby se nezlobili, ale že jsou záplavy a bojí se slézt," doplnili strážníci.

[chooze:article;value:543035]

Přemlouvání ale nepomohlo, přestože strážníci vyzkoušeli všechny možnosti. Přivolali proto také hasiče, státní policii i záchranáře. Společnými silami se jim nakonec podařilo muže přesvědčit, aby slezl ze stromu po přistaveném výsuvném žebříku.

Ve chvíli, kdy stál nohama pevně na zemi, jej hlídka podrobila dechové zkoušce i orientačnímu testu na přítomnost drog. V obou případech byl výsledek negativní.

"54letý muž jevil známky halucinací, byl ve velmi špatném psychickém stavu a téměř se neorientoval v čase a místě," uzavřeli strážnici. Dotyčného si následně převzali zdravotníci, kteří jej přepravili do nemocnice.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.