VIDEO: Několikaměsíční holčička lezla po parapetu. Zachraňovala ji policie

[chooze:gallery;value:35268]

Hlídka vyjížděla k bytu domu v Praze 2 v pátek krátce před devátou hodinou ráno. Kolemjdoucí totiž upozornil policii na lince 158, že tam na parapetu ve zhruba šestimetrové výšce balancuje malé dítě.

"V tu dobu se nejblíž nacházela hlídka pátračů z ciziny, která okamžitě vyrazila na místo. Po jejich příjezdu se spojili s oznamovatelem, který jim označil okno v prvním patře, kde bylo vidět malé, přibližně dvouleté dítě, které se v tu dobu nacházelo mezi rámem otevřeného okna a vnějším parapetem," popsal situaci policejní mluvčí Richard Hrdina.

[chooze:article;value:463477]

Protože hrozilo, že holčička vypadne z okna, policisté okamžitě vytáhli z auta služební žebřík, po kterém jeden z nich vyšplhal nahoru. Dívenku pak přidržel, aby nespadla.

"Ani přes volání do bytu se zevnitř nikdo neozýval a až otevření druhého křídla okna a roztažení závěsu probudilo spící maminku, která se dcery okamžitě ujala," doplnil Hrdina s tím, že maminka policistům moc děkovala.

Celou situaci jim vysvětlila tak, že velmi tvrdě usnula a nemohla se probudit. "Jen díky pozorným kolemjdoucím a rychlému zákroku policistů se tak naštěstí nic nestalo," uzavřel Hrdina.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.