VIDEO: Noční drama v brněnském paneláku. Lidi vyděsil had na chodbě

Dramatické chvíle prožili obyvatelé panelového domu v brněnské čtvrti Řečkovice ve středu před 23. hodinou. Sousedé si tam v jednom z vyšších pater dávali navzájem vědět, že se po chodbě plazí had.

"Na operačním středisku městské policie obsadili obyvatelé domu dvě telefonní linky současně. Dispečeři se proto ještě rychle ubezpečili, že mají volající na mysli stejného hada, a začali jednat," popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

[chooze:article;value:537781]

Hlídka proto okamžitě probudila specialistu, se kterým následně vyrazila na místo. Lidé v domě mezitím podle pokynů operačního střediska z bezpečné vzdálenosti plaza sledovali. U vchodu paneláku pak po příjezdu strážníci kontaktovali svědka. "Zopakoval jim, že had je oranžovo-černě pruhovaný a měří asi jen půl metru," doplnil Ghanem.

Po vystoupení z výtahu pak další z obyvatelů přispěchal za strážníky s informací, že had se ukryl mezi botami. Nájemnice jednoho bytu se schovávala za dveřmi a škvírou volala, že má fobii. "Tenké a krátké tělo bylo v botníku dobře maskované a specialista po nalezení hada trefně zhodnotil, že je jako 'hodná nejedovatá tkanička'," přiblížil Ghanem.

Jednalo se o mládě užovky červené, které se vylíhlo v loňském roce. Plaza si následně převzal do své péče přítomný herpetolog. "Protože v domě se nepodařilo zjistit, komu patří," uzavřel Ghanem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.