VIDEO: Obžalovaný se během přelíčení vrhl na soudkyni, dokázal přeskočit dva stoly

Při incidentu, který zachytilo video ze soudní síně, spadla soudkyně Mary Kay Holthusová ze svého křesla a uhodila se o zeď za sebou. Během útoku utrpěla několik drobných zranění, ale nebyla hospitalizována, uvedli zástupci soudu. Podle úředníků byl zraněn také soudní zřízenec, který takřka okamžitě zareagoval a byl hospitalizován kvůli krvácející ráně na čele a vykloubenému rameni, informuje server NBC Philadelfia.com.

Útok má na svědomí třicetiletý obžalovaný Deobra Delone Redden, který byl ihned po svém skoku za soudcovskou lavicí sražen na zem zasahujícími členy justiční stráže. Útočník byl po incidentu zatčen a umístěn do vazební věznice Clark County Detention Center, kde podle záznamů čelí několika novým obviněním z trestných činů včetně ublížení na zdraví chráněné osoby.

[chooze:article;value:273767]

"Stalo se to tak rychle, že bylo těžké nějak zareagovat," řekl Richard Scow, vrchní okresní prokurátor, který Reddena stíhal na základě loňského zatčení kvůli obvinění, že Redden napadl člověka baseballovou pálkou. Reddenův obhájce Caesar Almase se zatím k incidentu nevyjádřil.

Redden nebyl stíhán vazebně a ve středu se dobrovolně dostavil k soudu. Během líčení žádal soudce o shovívavost, přičemž se popisoval jako "člověk, který se nikdy nepřestane snažit dělat správné věci bez ohledu na to, jak je to těžké". "Nejsem vzpurný člověk," řekl soudci a dodal, že si nemyslí, že by měl být poslán do vězení. "Ale pokud je to pro vás vhodné, pak musíte udělat to, co musíte udělat."

Když soudkyně dala jasně najevo, že ho hodlá poslat za mříže, a soudní zřízenec se pohnul, aby mu nasadil pouta, Redden vykřikl expresivní výrazy a vyrazil směrem k soudcovské lavici.

Podle záznamů byl Redden před před procesem vyšetřen a shledán duševně způsobilým k soudnímu řízení, v němž čelil obvinění z pokusu o ublížení na zdraví se způsobením značné újmy. Podle státních záznamů si v Nevadě již dříve odpykával trest odnětí svobody za domácí násilí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.