VIDEO: Opilý řidič se hnal protisměrem po D5. Zastavili ho až po 16 kilometrech

Děsivý zážitek za sebou mají řidiči, kteří v pondělí kolem 10. hodiny večer jeli po dálnici D5 směrem na Prahu. Kolem 100. kilometru se v protisměru objevilo osobní vozidlo a jen díky duchapřítomnosti řidičů nedošlo k žádné srážce.

Řidiči navíc okamžitě zavolali na policii, která hned vyjela na místo. "Na dálnici vyjelo ihned několik policejních hlídek, kterým se podařilo řidiče tohoto osobního vozidla zastavit, a to v úseku 108. kilometru," uvedla mluvčí policie Pavla Burešová.

"Provedenou dechovou zkouškou bylo zjištěno, že 35letý řidič cizí státní příslušnosti je pod vlivem alkoholu. Při první dechové zkoušce u něj byla detekována hodnota 2,38 promile a při druhé ještě vyšší, a to 2,7 promile," popsala Burešová, co zřejmě stálo za nebezpečnou jízdou.

[chooze:article;value:544212]

​Muže policisté eskortovali na policejní služebnu a umístili do policejní cely. Během úterý s ním budou provádět řadu procesních úkonů. "Tachovští kriminalisté, kteří se tímto případem zabývají, toto jednání kvalifikovali jako obecné ohrožení a ohrožení pod vlivem návykové látky," dodala mluvčí.

Problém má i spolujezdec

Ve voze s řidičem seděl ještě spolujezdec, který je také cizí státní příslušnosti. Ten u sebe ale neměl žádné doklady totožnosti, a proto byl převezen na služebnu cizinecké policie. "Jelikož i on byl pod vlivem alkoholu, museli jej policisté nejprve umístit do policejní cely," uvedla mluvčí.

Policisté se domnívají, že auto se v protisměru pohybovalo již od 92. kilometru u Plzně a ve špatném směru tak mohlo ujet děsivých 16 kilometrů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.