VIDEO: Otec nedával pozor, syn se topil. Z ulice přiběhl policista a zachránil ho

Učiněné drama se odehrálo před týdnem v americkém městě Sterling Heights ve státě Michigan. Rodina seděla na zahradě u bazénu a vesele se bavila, když jeden z jejích nejmladších členů vlezl do vody.

Otec dvouletého chlapce jej spustil z očí jen na pár minut. Když se opět podíval do bazénu, spatřil svého syna ležet na dně bazénu. Hned tedy skočil do vody, vytáhl jej na břeh a společně s chlapcovou matkou zahájili resuscitaci.

[chooze:article;value:513044]

Chlapce se jim nakonec podařilo zčásti oživit. "Po zhruba minutě, kdy matka stlačovala hrudník a otec prováděl dýchání z úst do úst, chlapec vyplivl část spolykané vody a začal lapat po dechu," uvedla na facebooku policie ze Sterling Heights.

Další členové rodiny vyběhli na ulici, kde si jich všiml náhodný policista. Ten se rozběhl k bazénu, kde otec a matka oživovali syna, a připojil se k nim. "Na místo dorazil, když byl chlapec ještě modrý v obličeji a špatně dýchal. Policista dítě zvedl, obrátil jej na břicho a pomocí úderů do zad uvolnil dýchací trubici," dodala policie. Běh policisty a záchranu chlapce zachytila jeho služební kamera.

Dítě si pak už převzali záchranáři, kteří jej převezli do nemocnice. Děsivá příhoda ale naštěstí měla dobrý konec. Chlapec přežil a za pár dní se už mohl vrátit domů bez jakýchkoliv následků.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.