VIDEO: Putin musel mít při projevu zavřené oči. Bez pultíku by spadl

Putin v projevu ke Dni vítězství, který si Rusko připomíná o den později než zbytek Evropy, vyzval k porážce Ukrajiny. Západ, který pomáhá napadené zemi bránit se nevyprovokované agresi, obvinil ze snahy o zničení Moskvy, informovala agentura TASS.

"Proti naší vlasti opět rozpoutali skutečnou válku, ale mezinárodní terorismus jsme odrazili, ochráníme obyvatele Donbasu a zajistíme naši bezpečnost," prohlásil.

[chooze:article;value:503632]

Při vystoupení Putin opět rozproudil spekulace o svém nalomeném zdraví. Téměř celou dobu měl zavřené nebo alespoň přivřené oči a k řečnickému pultíku přikulhal. Bez toho, že se o něj opíral, by pravděpodobně na nohou tak dlouho nevydržel.

Slavnostní vojenské přehlídky na Rudém náměstí se účastní prezidenti hrstky ruských spojenců, je mezi nimi třeba hlava Běloruska Alexandr Lukašenko nebo Kazachstánu Kasym-Žomart Tokajev.

Podle bývalého náměstka ukrajinského ministra vnitra Antona Geraščenka nemluvil na oslavě skutečný Putin, píše portál Mirror. "Putin se neodváží se na té přehlídce ukázat, pošle za sebe dvojníka. Skutečná obava o život Putina donutí sedět v bunkru a na Rudém náměstí se nám ukáže dublér," tvrdil.

[chooze:article;value:503544]

Kreml už několikrát popřel, že by dvojníci ruského prezidenta existovali. Podle zdrojů z jeho blízkého okolí jich ale používá několik, jeden měl dokonce podstoupit i plastickou operaci, aby byl od originálu k nerozeznání.

Putin sice slovně útočil na Ukrajinu i Západ, vzápětí ale připojil, že "Rusko neeviduje žádné nepřátelské národy ani na Západě, ani na Východě". Moskva přitom vede seznam nepřátelských zemí, na kterém jsou Spojené státy americké, Evropská unie i další demokratičtí spojenci. Když v roce 2021 vznikl, byly na něm jen USA a Česko. "Přejeme si jen budoucnost v míru, svobodě a stabilitě," uzavřel šéf Kremlu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.