VIDEO: Putinovo diplomatické fiasko. Už ho neberou vážně ani zaostalé státy

Prezident Vladimir Putin přijal ve středu 17 nových zahraničních velvyslanců. Mezi nimi byli nejen zástupci Spojených států amerických, Dánska, Norska či Makedonie, ale například také Hondurasu, Zimbabwe, Kambodže nebo Guiney.

Od vpádu ruských sil na Ukrajinu však Rusko ztratilo podporu mnoha západních zemí. Vztahy tak jsou spíše na bodu mrazu. Právě to bylo patrné i na samotném ceremoniálu.

[chooze:article;value:498408]

Poté, co ruská hlava státu dokončila svůj projev k přítomným, totiž v sálu zavládlo ticho. "Když Putin domluvil, čekal potlesk. Ale žádný nepřišel," upozornil na twitteru na fiasko poradce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Anton Geraščenko.

Putin navíc znovu rozvířil pochybnosti o tom, zda je zdravotně i psychicky v pořádku. Objevily se už i informace, že je paranoidní. Stál za řečnickým pultíkem vzdáleném od velvyslanců 18 metrů, uvedl portál The Sun.

Za celou dobu se navíc k nikomu nepřiblížil. Velvyslancům nepodal ruku, ti mu navíc nemohli přímo předat pověřovací listiny. Ruský prezident to následně vysvětlil tak, že neměli dostatek času a musel dodržovat hygienická opatření.

"Nemůžeme proto spolu hovořit tváří v tvář. Ale jsem si jistý, že během vaší práce budeme mít tuto příležitost několikrát. Přeji vám hodně štěstí," uzavřel Putin a následně ze sálu odešel.

V uplynulých měsících navíc několik zdrojů tvrdilo, že Putinovi diagnostikovali rakovinu a Parkinsonovu chorobu. Právě křeče, které jsou jedním z příznaků nemoci, se projevily i na ceremoniálu. Prezident totiž pevně svíral řečnický stolek, aby to nebylo znát. Navíc měl oteklou tvář a orosené čelo od potu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.