VIDEO: U Perthu útočil velký bílý žralok, krvácející mladík sám dopádloval na břeh

Útok velkého bílého žraloka se podle australských médií odehrál v pondělí ráno před devátou hodinou tamního času. Mladík surfoval nedaleko vyhlášené surfařské lokality u pláže Gnarabup, která se nachází u města Margaret River zhruba 250 kilometrů na jih od australského hlavního města Perthu.

Dravec měl zhruba dva a půl metru a pokousal 20letého muže na levé noze. Záběry pořízené z pláže ukazují, jak prkno vyletělo do vzduchu, zatímco mladík zmizel ve vodě. 

V situaci, kterou si většina lidí neumí představit, dokázal zachovat chladnou hlavu a podařilo se mu uniknout. Podle kanálu 9News se zraněnou nohou sám dopádloval k 600 metrů vzdálenému břehu. Svědci televizi prozradili, že mladík ztratil hodně krve a neskrývali obdiv nad jeho statečností. 

První pomoc mu na pláži poskytla zdravotní sestra, posléze byl převezený do nemocnice. Mluvčí záchranářů podle ABC News uvedl, že je mladý surfař stabilizovaný a mimo ohrožení života. 

[chooze:article;value:513643]

​Mezitím ministerstvo průmyslu a regionálního rozvoje Západní Austrálie (DPIRD) oznámilo, že pláže v okolí byly uzavřené a případ se vyšetřuje. Krátce po útoku prostřednictvím své služby Surf Life Saving WA informovalo, že byl ve stejné lokalitě opět spatřen velký bílý žralok.

Nyní už je na místě ale možné zase surfovat. "Pláže mezi Gas Bay a Margaret River Mouth Beach jsou opět otevřené po včerejším incidentu se žralokem," uvedlo ministerstvo v úterý ráno a vyzvalo k obezřetnosti. 

Začátkem června se v egyptské Hurghadě postaral o paniku žralok, který tam zabil plavce:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.