Video z Brna jako varování pro pejskaře: Tohle se může stát, když nemá psa na vodítku

"Nedávný incident nám připomněl, jak důležité je mít své čtyřnohé kamarády pod kontrolou, zejména při návštěvě historických památek," uvedlo Muzeum města Brna na facebooku u videa, které zachytilo, jak pes bez vodítka skočil do hluboké propasti u hradu Špilberk.

Muzeum doplnilo, že pes měl sice pád přežít, ale poranit si u toho packy. Prý se nejedná o ojedinělou událost. "Bohužel toto není zdaleka jediný případ. A už se stalo, že to i pejsek nepřežil," okomentovalo muzeum událost.

[chooze:article;value:551083]

​V komentářích pod videem se rozvířila debata na téma psů bez vodítka. Podobné události se totiž dějí na více místech. "To samé je na vyšehradských hradbách v Praze. Několik smrtelných případů a lidé jsou nepoučitelní," píše pod příspěvkem jedna z uživatelek facebooku. 

"Přesně tohle se stalo na Karlově mostě. Fenka zůstala u pilíře a čekala na záchranáře, kteří přijeli na šlapadlech. Trvalo to cca 30–40 min," popsala další. 

"Nám se tohle stalo na mostě přes příkop na hradě Veveří. Pes byl na vodítku. Jak jsme se naklonili, že se mrkneme dolů, ten blbec zničehonic skočil přes zídku. Chvíli visel na vodítku (naštěstí si nezlomil vaz) a pak jsme ho museli pustit, aby se neoběsil. Naštěstí dobře dopadl na nohy a nic se mu nestalo," podělila se o svou osobní zkušenost v komentářích další žena. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.