Video z převozu těla Navalného. Má pocházet z bezpečnostních kamer

Ruský nezávislý zpravodajský portál Mediazona zveřejnil záběry natočené v noci na 17. února na Sibiři. Vězeňská služba v doprovodu policejních aut na nich podle webu právě převáží tělo Alexeje Navalného z nechvalně proslulé trestanecké kolonie zvané Polární vlk do nedaleké márnice. Internetový stránky Mediazona to tvrdí na základě analýzy dat z bezpečnostních kamer. 

 "Tohle je jen souhrn důkazů, které nás směřují k závěru, že právě tohle byl ten okamžik, kdy přesunuli Navalného tělo. Samozřejmě to ale nemůžeme říct na 100 %," sdělil editor ruského nezávislého zpravodajského webu Mediazona Alexander Borodikhin.

[chooze:article;value:542221]

​Nejbližší rodina na vydání těla Putinova nejznámějšího kritika stále čeká. Navalného ostatky bude moci pohřbít nejdříve za dva týdny, podle informací jeho matky kvůli chemické analýze. 

"Důvod je jednoduchý, protože forenzní lékařské vyšetřování ještě neskončilo a protože přesnou příčinu smrti ještě neznáme. Přesto naši západní kolegové, 15 minut poté, co se to stalo, přispěchali s tvrzením, že za to může Putinův režim," reagoval ruský velvyslanec při OSN Vasilij Něbenzja.

Podle Navalného manželky Julie je ale skutečným důvodem snaha úřadů zamést stopy po otravě nervově paralytickou látkou Novičok. Alexej Navalnyj pokus o zabití touto látkou přežil už v roce 2020, kdy skončil v kómatu a léčil se v Německu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.