VIDEO: Záchrana promrzlého muže v Praze. Přiletět musel i vrtulník

Strážníci městské policie na Praze 13 natočili záchranu promrzlého muže. V pátek ráno byly teploty hluboko pod nulou a šlo o vteřiny. Žena, která si téměř bezvládného a napůl obnaženého těla všimla, ihned zavolala na tísňovou linku 156, strážníci na místo dorazili před půl devátou.

[chooze:article;value:479721]

​Ležící osoba nekomunikovala, avšak dýchala a bylo možné nahmatat puls. "Strážníci muže zabalili do izotermické fólie, aby zamezili dalšímu úniku tepla a kontaktovali záchrannou službu. Jeho stav se ale náhle zhoršil, nebylo možné nahmatat tep, zornice nereagovaly a nebylo možné ani ověřit, zda dýchá,“ popisuje dramatické chvíle mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Strážníci bezvládného muže připojili na defibrilátor. "Před tím ale museli pomocí nože rozřezat jeho vrchní oblečení, protože bylo zcela zmrzlé. Přístroj výboj zpočátku nedoporučil, proto zahájili nepřímou srdeční masáž, kterou prováděli za pomoci operátorky záchranné služby až do doby, než na místo přijeli záchranáři," dodává Seifertová. Muže, jehož totožnost zatím není známá, potom vrtulník přepravil do jedné z pražských nemocnic.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.