VIDEO: Ženě v Brně se zamklo auto na slunci. Zůstal v něm roční syn

Chvílemi hrůzy si mladá žena prošla v úterý ráno. Nejprve se jí snažil pomoct její známý. Rady si ale nakonec nevěděl, a tak přivolal na pomoc městkou policii.

"Žena strážníkům řekla, že náhradní klíč nemá k dispozici, a tak museli najít jiné řešení. Na tmavý vůz pálilo slunce, a proto nejprve zakryli karoserii plachtami, které si v naléhavé situaci půjčili ze skútrů odstavených opodál. Ve školce požádali také o přikrývku, díky níž zastínili čelní sklo. Celý vůz současně ochladili studenou vodou," popsal mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem.

Auto se pokusili otevřít speciální sadou, kvůli specifickému zabezpečení však neuspěli. "Strážníci se tedy nakonec s matkou domluvili, že rozbijí malé zadní okénko, a přes vzniklý otvor sáhli na sedadlo pro odložené klíčky. Díky nim už škodovku snadno odemkli," pokračoval mluvčí.

[chooze:article;value:510398]

Chlapeček byl sice rozrušený a plakal, nic se mu ale naštěstí nestalo. Maminka se strážníkům po několika dnech ozvala a kromě poděkování připojila i vysvětlení z autoservisu. Do auta se nemohla dostat kvůli závadě bezklíčových dotykových snímačů na klikách.

"Řidička se v nepříjemné a emočně vypjaté situaci ocitla zcela nevinně. Bohužel se však navzdory častým varováním stále najdou i lidé, kteří nechávají děti nebo zvířata osamoceně v autě zcela vědomě. Teplota v interiéru přitom může v teplých dnech během okamžiku vystoupat o desítky stupňů a podmínky uvnitř mohou být bez nadsázky smrtící. Vystavením přímému slunci riziko dramaticky narůstá a doba pro včasný zásah se zkracuje," uzavřel Ghanem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.