Víme, co stojí za UFO nad Amerikou, tvrdí Rusové. Mimozemšťani to nejsou

V posledních dnech několik amerických stíhaček zasahovalo proti neidentifikovaným létajícím objektům nad USA. Hlavním důvodem byl jejich neznámý původ i počet. Podle Ruska je však vysvětlení jednoduché.

"Víte, v USA jsou na obzoru volby. Není divu, že se objeví Pokémoni, objeví se UFO, protože se mi zdá, že pokračovat v propagaci tématu Ruska je prostě nemožné, zcela vyčerpané a neexistuje jiná možnost, jak ho další roky propagovat," prohlásila podle ruské státní agentury TASS mluvčí ministerstva zahraničí Marija Zacharovová. "Musí ale veřejnost nějak překvapit," pokračovala.

[chooze:article;value:489810]

Spojené státy mezitím oznámily, že balóny nepředstavovaly bezpečnostní hrozbu. Nešlo přitom ani o čínská špionážní zařízení.

Balóny přitom ve středu prolétaly i nad Kyjevem. Podle agentury Reuters sestřelila ukrajinská protivzdušná obrana všech šest létajících předmětů, které údajně nejspíš pocházely z Ruska. "Účelem vypuštění balónů bylo pravděpodobně zjištění polohy a vyčerpání naší protivzdušné obrany," dodala ukrajinská vojenská správa.

Neznámé létající objekty byly podle USA neškodné:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.