Víme, kam uletět před aprílovým počasím!

Moderní výškové stavby, velkolepá obchodní centra, ale i nekonečné pláže, historické čtvrtě, orientální tržiště a spoustu turistických atrakcí. To vše nabízí Dubaj, kde se teploty v dubnu i květnu pohybují kolem 25 až 30 °C. Zkrátka ideální počasí jak na slunění a koupání, tak i na poznávání všech krás této jedinečné země.

„Návštěvu Dubaje doporučuji právě teď na jaře, kdy je v našich končinách ještě nestálé počasí. Pokud se vám stýská po sluníčku a moři, do Dubaje se přímým letem dostanete už za 6 hodin. Létáme sem několikrát týdně a zvolit si můžete různou délku pobytu, ať už jen prodloužený víkend, nebo naopak celý týden či více,“ říká obchodní ředitelka CK Blue Style, Lenka Pátek.

Pulsující metropole

A co v Dubaji vidět? Nachází se tu nejvyšší budova světa Burj Khalifa měřící 828 metrů, jediný „sedmihvězdičkový“ hotel na světě Burj Al Arab ve tvaru plachetnice nebo jedinečné obchodní centrum Mall of Emirates s lyžařským střediskem. Dalším dubajským „nej“ je největší nákupní centrum na světě Dubai Mall. Kromě stovek obchodů, kaváren a restaurací tu najdete i obří akvárium a podvodní zoo, která je domovem tisíce mořských živočichů.

​Velkou podívanou je také unikátní dubajský rám, což je rozhledna připomínající zlatý rám obrazu. Stavbu tvoří základna a dvě 150 metrů vysoké věže, které spojuje přemostění o šířce 105 metrů. Tento gigantický obdélníkový rám je ve světě naprostým unikátem. Ze zlaté rozhledny uvidíte nejen novou, ale i starou část Dubaje. Součástí stavby je navíc kavárna a muzeum představující historii metropole.

Nekonečné pláže

Dubaj láká také na krásné pláže, které omývají vody Perského zálivu.  Užít si tu můžete nejen koupání, ale i vodní sporty, jako je surfing, kitesurfing nebo potápění. Mezi nejhezčí pláže patří Jumeirah Beach s bílým pískem a stejnojmenným hotelem připomínajícím mořskou vlnu.

​Oblíbená je rovněž nová plážová zóna La Mer vybudovaná na třech umělých poloostrovech s veřejnou pláží a perfektním zázemím pro turisty. Kromě toalet a místností na převlečení je tu více než 130 restaurací, kaváren a obchodů.

Špičkové ubytování

Dubaj je oblíbená nejen pro svoji rozmanitost, cestovatelé si chválí i kvalitní hotelové resorty se skvělým servisem. ​„Doporučuji ubytování v krásném městském hotelu Arabian Park Edge By Rotana, jen 6 km od letiště. Jedná se o městský hotel, na nedalekou pláž vás zdarma doveze hotelový minibus. Máte raději hotely přímo na pláži? Pak vás nadchne hotel Amwaj Rotana Jumeirah Beach. Leží přímo v luxusní čtvrti Dubaje – v Marině – v blízkosti nádherné pláže, která se nachází jen 100 metrů od hotelu,“ láká Lenka Pátek, obchodní ředitelka cestovní kanceláře Blue Style.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.