Víme, kam vzít děti o jarních prázdninách!

Prosluněné pláže, průzračné moře a poznávání cizí země. Spokojené děti stavějící si hrady z písku, dovádějící ve vlnách nebo nadšené z dobrodružných výletů. I tak můžou vypadat vaše „jarňáky“. Nezáleží na tom, zda u vás začínají v únoru nebo v březnu, teplo si totiž užijete během obou měsíců v Egyptě i na Kapverdách.  

Čarokrásný Egypt

 „Ideální destinací pro jarní prázdniny je jednoznačně Egypt, neboť zde panuje teplé počasí. Můžete se tu v klidu slunit na pláži nebo si zaplavat v průzračných vodách Rudého moře. Výhodou je také poměrně krátká doba přímého letu, dostanete se sem už za 4,5 hodiny. A skvělý je i poměr ceny a kvality – za opravdu výhodné ceny zde získáte skvělé ubytování se stravou all inclusive,“ říká tisková mluvčí cestovní kanceláře Blue Style Ilona Topolová.

​​Mezi nejoblíbenější letoviska patří Hurghada se čtyř až pětihvězdičkovými hotely, které leží na krásných plážích s klidným mořem.  I když si tu odpočine opravdu každý, byla by škoda trávit čas jen v blízkosti hotelu.  Je spousta míst, kam můžete s dětmi vyrazit na výlet. Jedním z nich je tropický ostrov Giftun s bílým pískem a azurovým mořem. Nedávno tu byla otevřena nová pláž s všeříkajícím názvem – Eden (ráj). Je to místo stvořené jak pro dokonalý odpočinek, tak šnorchlování. Uvidíte tu spoustu korálových útesů a mezi nimi desítky pestrobarevných ryb.

​​Se staršími dětmi můžete objevovat i historické krásy Egypta. Mezi největší lákadla patří Káhira, pyramidy v Gíze a chrámový komplex v Luxoru, kde se dochovaly majestátní sochy faraonů i sloupová nádvoří.

​Ke skvělé dovolené patří nejen spousta úžasných zážitků, ale také komfortní ubytování. Zdejší hotelové komplexy nabízí širokou škálu výběru, od těch lacinějších až po opravdu luxusní. „Doporučuji hotel Beach Albatros Resort, který má nejen krásnou pláž, ale také vlastní aquapark. V jeho blízkosti se navíc nachází řada obchodů,“ říká Ilona Topolová z CK Blue Style.

Exotické Kapverdy

Další sázkou na jistotu krásného počasí je ostrov Sal, který je součástí souostroví Kapverdy. Ty se nachází u západního pobřeží Afriky a pyšní se až 300 slunečnými dny v roce. Proto se tu i teď v zimním období teploty pohybují kolem 25–27 °C. 

„Ostrov Sal je proslulý svými širokými a prostornými plážemi s jemným pískem a průzračným oceánem, který má ale překvapivě příjemnou teplotu kolem 23 °C, tedy jen o pár stupňů nižší, než je teplota vzduchu. Atraktivní je také dostupnost ostrova, na Sal se na rozdíl od jiných exotických destinací dostanete přímým letem z Prahy už za 7 hodin,“ popisuje místo Ilona Topolová.

​Na ostrově Sal se nudit rozhodně nebudete, volný část lze trávit mnoha různými způsoby. Pokud jste si vy nebo váš puberťák oblíbili vodní sporty, můžete se tu pod vedením zkušených instruktorů naučit například surfovat.

S mladšími i staršími dětmi lze navštívit solný důl Pedra de Lume s jezerem Salinas. Koupel v něm má zdravotní a omlazující účinky prospěšné zejména pro vaši pokožku, a to právě díky vysokému obsahu soli.

​I když celé souostroví Kapverdy, včetně Salu, patří mezi nové turistické destinace, prvotřídní ubytování je tu samozřejmostí. „Skvělé zázemí vám poskytne nový moderní hotel Halos casa Resort ležící přímo u vyhlášené pláže Santa Maria, dokonce mu část z ní patří. Díky tomuto soukromému úseku se o místa na pláži dělíte jen s hotelovými hosty a nikoli s místními. Nechybí tu ani zázemí pro vodní sporty,“ říká Ilona Topolová z CK Blue Style.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.